tiistai 31. tammikuuta 2012

Australia Day

Ensimmäinen Australia Day takana (no on siitä jo melkein viikko..). Ehkä myös viimeinen, ei sitä koskaan tiedä. No toivottavasti ei viimeinen. Mä en kyseisestä päivästä ollut hirveästi kuullut ennen tänne tuloa. Eli aika uusi tuttavuus. Juhlinta päivä on tosissaan 26 tammikuuta ja silloin koko Australia vain sekoaa. Päivä pyhitetään ruualle, juomalle ja aussi tilpehöörille. Unohtamatta tietenkään UPEITA ilotuksia illalla. Täällä ei tosissaan uutena vuotena rakettaja näy oikeastaan ollenkaan, joten niihin panostetaan kovin. Paikalliset (sekä kaikki muut...) nauttivat vapaapäivästä erilaisin menoin. Monet menevät rannalle (kuten me), pidetään BBQ juhlia, mennään erinäisiin paikkoihin picnikille tai ollaan vain kotona. Mutta juu, juhlitaan ja kunnolla. Nuoret on aamusta iltaan humalassa ja juhla juomaa maistuu vaikka kenelle. Kaupoissa on jo kaaaaauan ennen kyseistä päivää myynnissä vaikka mitä aussi kamaa. Löytyy lippistä, mukia, housuja, paitoja jne. No siis mitä ikinä te voittekaan kuvitella ja siihen vielä päälle lisää. Sinistä tavaraa tähdillä löytyy ja paljon! Ja sitä tosissaan ostaa ihan paikalliset suurissa määrin. Hassua. Itsehän sain joululahjaksi kassillisen kyseistä tavaraa. Tarkotus oli käyttää vaikka mitä niistä, mutta sitten pistettiin vain muutamat lipputatuoinnit ja illalla kannettiin Australian lippua kädessä.


Mun, Jasun ja Nooran päivään kuului Cottesloe ja Swan River. "Osallistuttiin" tapahtumaan joka järjestettiin mun lähirannalla (Havaianas Thong Challenge). Lilluttiin vedessä, ihmeteltiin ihmisten paljoutta ja otettiin aurinkoa. Mukava aamupäivä.

Muutama..

Mikhail, Jasu, Bo, Maija ja Noora

Rannan jälkeen laittautumaan meille ja pienoisen säädön jälkeen matka kohti keskustaa alkoi. Suunnitelmat meni uusiks ja South Perth muuttui Swan Riveriksi. Pientä sadetta oli ilmassa mikä hieman masensi mutta ei kauaa.... Saatiin seuraksi monen monta miestä kaukaa Brasiliasta. Huvittavinta oli kun jokainen niistä halusi kuvaan meidän kanssa.. Tämä siis monien yhteiskuvien jälkeen :D Tuli hieman hölmö olo poseerata vuorotellan eri miesten kanssa, haha. Ei mutta. Kyseiset tyypit oli ihan loisto heppuja, mulla ainaki oli super hauska ilta! Ilotulitukset oli hienot mutta samaan aikaan riehuva salamointi melkeinpä voitti. Niin upeeta ! Pientä hiprakkaa oli ilmassa ja hyvä fiilis. Kiva ilta, ei voi muuta virkkoa :) Yksi meidän uusista tuttavuuksista (joka itseasassa on kanadalainen..) yllätti mut yöllä ja taikoi ison kasan ilmapalloja mulle. Aika symppistä.






<3 Maija

Ei kommentteja: