tiistai 30. lokakuuta 2012

Second one!

Elikkä roadtrip no2 meneillään juuri. Veeran kanssa vuokrattiin Queenstownista auto, oikein söötti Nissan Sunny joka pitää ajaa Aucklandiin 6 päivässä. Tälläiset auton siirtämis jutut on ihan loistavia, tästäkin maksetaan vain vakuutusta per pv eikä muuta! Muuten jos haluaa palauttaa vuokra ajoneuvon eri kuin nouto paikkaan, tulee lisämaksuja yleensä noin $200... Hyvä että vuokrayhtiöt mahdollistaa meidän kaltaiset diilit. Molemmat voittaa, koska niillä vissiin on pakottava tarve saada auto Aucklandiin ja me halutaan päästä halvalla sinne. Okei tuleehan meille maksettavaksi vielä lauttamaksu (autosta ei tartte onneksi maksaa jee), mutta oltiin päätetty jo etukäteen tehdä tämä saarien vaihto lautalla joten...

Auton saatuamme otettiin ekaksi stopiksi etelä-saaren must see Milford Sound. Se oli ihan vastakkaisessa suunnassa mihin pitäisi pyrkiä, mutta haluttiin molemmat tosi paljon mennä käymään siellä. Hyvä että käytiin, olihan se pirun upea paikka. Ei ehkä ihan hehkutuksien arvoinen, mutta todella kaunista oli. Ajo sinne oli aika paras, loistava tie! Mutkitteleva, isoja korkeuseroja, jännä tunneli ja upeat maisemat ympärillä. Ah. Täällä on kyllä älyttömät nopeusrajoitukset, tosi monissa 100km/h missä ei todellakaan voi sellaista vedellä!!! Mutta joo, Milford oli kaunis. Se näytti paremmalta paikan päällä, kuvissa se ei pääse oikeuksiin. Siel oli maaginen tunnelma sumun takia, otettiin lautta heti aamusta mikä oli mun mielestä kyllä ihan hyvä päätös. Superia myös oli, että lautalla oli yhteensä 8 matkustajaa, aika priva reissu. Nähtiin muutama mini pingviini ja hylje, jee! Nättejä vesiputouksia oli myös nähtävillä.

Nyt on meneillään 3 roadtrip pv. Kirjottelen taas autossa.. Kyl mä välillä ajanki, en aina kirjottele tai nuku haha. 2 yötä ollaan nukuttu autossa, oon yllättyny kuinka hyvin oon nukkunu, iha sellasta kunnon unta monta tutkia putkeen. Ollaan nähty lisää uskomattomia maisemia koko ajan, ekana päivänä vastaan tuli liikkuva talo (house follows, house ahead), ollaan ruokailtu autossa, tiet on ollu jänniä ja kivoja sekä hyviä ajaa, paljon kuvia on kertyny.. Aika kivaa roadtrip elämää me täällä vietellään. Päiviä tällä saarella jäljellä tässä vaiheessa elämää öö aika tarkkaan 2. Aika tasan 48h päästä lähtee lauttaa Pictonista Wellingtoniin. Aucklandissa pitää olla viimeistään 30.10, auton luovutus on illalla onneksi vasta. Ni ei tarvii suuna päänä ajaa Wellingtonista suoraan.

Queenstown





<3 Maija
ps mä en enää yhtää ihmettele et täällä on jotain yli 40milj lammasta (ihmisiä 4milj...) koska hitto, niitä on ihan TÖRKEÄSTI!!!! En kestä kuinka paljon olen nähnyt lampaita.
pps tänään on sunnuntai ja viettiin viime yö hostellissa, saatii privahuone! Hinta oli melkein sama kuin dormissa, tää on upeeta. Nelson on paikan nimi ja toinen yö aiotaan täällä olla vielä.

Ei kommentteja: